مقایسه لوله های پلی اتیلن با پوش فیت

ساخت وبلاگ

مطالب ذیل جهت مقایسه اجمالی بین سیستم فاضلابی پلی اتیلن و سیستم پلی پروپیلن ( پوش فیت ) ارائه می گردد باشد تا این مقایسه بتواند در انتخاب صحیح و شایسته سیستم فاضلابی که هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت و طول عمر بر دیگر سیستم های فاضلابی برتری فاحشی دارد مثمر ثمر واقع گردد.

پوش فیت چیست ؟


سیستم فاضلابی پوش فیت. آخرین تکنولوژی روز در ایران است که در سال های اخیر وارد بازار شده و در مکان های مختلف علی الخصوص ساختمان های بلند مرتبه به کار گرفته میشود این سیستم دارای بهترین راندمان برای ساختمان های بلند مرتبه بوده و باید با ویژگی های خاصی بکار گرفته شود .

سیستم فاضلابی پوش فیت از تولید تا نصب مرحله به مرحله باید با در نظر گرفتن کل زوایا و برنامه های خاصی بکار گرفت . تولید لوله و اتصالات از پلاستیک و مواد مرغوب پلی پروپیلن راندوم کوپلیمر تهیه شده است.

ساختار فیزیکی این سیستم تشکیل شده از اتصالات با کیفیت و لوله در سایزهای ۵۰ و ۷۵ و ۹۰ و ۱۱۰ در یک سر لوله و اتصال مخروطی شده و داخل مخروط یک شیار عمقی برای نصب اورینگ که عمل آببندی لوله و اتصال را انجام میدهد ایجاد گردیده است . اورینگ لوله و اتصالات از نوعی مواد خاص عمدتا تهیه گردیده که به محض جا زدن موجب چسبندگی و آبندی لوله و اتصال می گردد.

ویژگی های سیستم پوش فیت


  • کاهش صدا در سطح 17-6 دسی بل در شرایط استاندارد
  • عمر مفید طولانی به دلیل مقاوم بودن لوله ، اتصالات و حلقه های آب بندی در برابر ضربه، تنش های مکانیکی و حرارتی و مواد شیمیایی
  • سرعت و سهولت بسیار زیاد در امر نصب و اجرا و در نتیجه صرفه جویی در وقت و هزینه های نگه داری و تعمیرات می شود.
  • عدم تحمیل بارهای اضافی به ساختمان به دلیل کمی وزن و نبود نیاز به تقویت بخش های پذیرنده بار در ساختمان ، ایمنی در شرایط آتش سوزی به دلیل دارا بودن ویژگی Flame Rerardant منطبق با استاندارد DIN 4102-B1
  • عدم نیاز به چسب ، جوش دادن و نظائر آن و کاسته شدن از هزینه های اجرایی
  • آب بندی پایدار و قابل اعتماد حتی در شرایط نشست ساختمان و لرزش های غیر مخرب به دلیل خصوصیات فیزیکی اجزای متشکله سیستم
  • قابلیت انطباق و متصل نمودن اجزاء سیستم به لوله و اتصاات سایر سیستم های قدیمی اعم از پلیمری و آلیاژی
  • امکان اجرای سریع و ساده سیستم و نت به صورت کامل و افزودن هرچه بیشتر به عمر مفید سیستم
  • بهره گیری از پیشرفته ترین تکنولوژی روز جهان
  • طراحی و ساخت ابزار و تجهیزات مناسب برای آسان و مطمئن نمودن فرایند نصب و اجرا
  • افزون برموارد فوق ، تنوع ابعادی از نظر قطر لوله و اتصالات (40 تا 160 میلی متری) زوایا (15، 30، 45،67و 87 درجه) و طول لوله ها (300 تا 3000 میلیمتر) و وجود یک یا دو سوکت در لوله ها در عمل ، امور مربوط به طراحی و همچنین اجرا را بسیار ساده و انعطاف پذیر می سازد.

مزایای سیستم پلی اتیلن


۱- ارزانی سیستم که می توان گفت هزینه خرید این سیستم کمتر از نصف سیستم فوق است.

۲- مقاومت مناسب در خاک و فشار خارجی.

۳- مقاومت مناسب در برابر نور خورشید.

۴- اتصال جوشی و عدم  وجود درز در کار.

۵-مقاومت بالای لرزشی و مناسب هنگام زمین لرزه و مقاومت در برابر دمای بالا.

۶- وجود سابقه بیش از ۳۷ سال و رکورد عملکرد مطلوب.

۷- فشار تست آببند بالا که نشان از مقاومت فشار درونی سیستم دارد.(فشار تست تا ۴۰ متر).

۸- مقاومت مناسب در برابر اسیدها.

۹- امکان مونتاژ و اسپول سازی قطعات قبل از نصب نهایی.

پوش فيت يا پلي اتيلن؟


۱- ارزش مواد اولیه مورد استفاده جهت تولید لوله های پوش فیت نسبت به پلی اتیلن کمتر می باشد. از سوی دیگر میزان مصرف مواد جهت تولید لوله و اتصالات پوش فیت نسبت به لوله و اتصالات پلی اتیلن کمتر می باشد. با این حال قیمت نهایی این محصول به مراتب از قیمت لوله و اتصالات پلی اتیلن بیشتر می باشد.

۲-هزینه اجرای سیستم پوش فیت به مراتب بیشتر از هزینه سیستم پلی اتیلن می باشد. زیرا در سیستم پوش فیت در هر یک متر حداقل از دو عددبست استفاده می گردد در حالی که در سیستم پلی اتیلن در هر دو الی سه متر از یک عدد بست استفاده می گردد. نتیجه اینکه هزینه اجرای سیستم پوش فیت بیش از دو و نیم برابر هزینه اجرای سیستم پلی اتیلن می باشد.

۳- نحوه آب بندی لوله و اتصالات پوش فیتی به وسیله اورینگ انجام می شود. با گذشت زمان PH موجود در شوینده هایی مانند وایتکس که خاصیت اسیدی دارد سبب پوسیدگی اورینگ ها و نشت فاضلاب خواهد شد.

۴- حداکثر ارتفاع تست آب بند توسط لوله و اتصالات پوش فیت تنها  ۵ متر یعنی حدود ۲ طبقه می باشد در صورتی که در لوله و اتصالات پلی اتیلن حدود ۴۰ متر یعنی تا ده طبقه تست اب بندی انجام می شود.

۵- عدم مقاومت در برابر نیروهای مکانیکی نظیر زلزله در محل اتصالات پوش فیت یکی دیگر از مشکلات این سیستمها می باشد. در صورتی که مقاومت جوش در محل اتصال لوله های پلی اتیلنی بسیار بالا و در حد مقاومت خود لوله می باشد.

6- مقاوم نبودن محل اتصالات پوش فیت در مقابل نوسانات زمین ( زلزله ) به دلیل حساسیت بالای این سیستم در صورتیکه پلی اتیلن تنها سیستمی است که کاملا در مقابل نوسانات زمین ( زلزله ) مقاوم می باشد زیرا به دلیل جرم مولکولی بسیار بالایی که پی اتیلن دارا می باشد جوشها مقاومت خود لوله را پیدا کرده و یک سیستم فاضلاب یک پارچه بوجود می آید لذا این نکته مثبت و برتری مهم پلی اتیلن در کشور زلزله خیزی مانند ایران بسیار حائز اهمیت می باشد.

7- صدای عبور فاضلاب در سیستم پوش فیت به مراتب محسوس تر از پلی اتیلن می باشد.

8-  در نتیجه از آنجایی که هیچ دوسیستم فاضلاب متفاوت در محل اتصالات کاملا با هم فیت نمی شوند در سیستم پوش فیت هم در نقاطی که از لوله ها و سیفون های پلی اتیلن جوشی استفاده گردیده سیستم پوش فیت خواه ناخواه در آینده ای نچندان دور دچار مشکل خواهد شد و این هم یکی دیگر از ضعفهای بزرگ سیستم پوش فیت می باشد.

 

لوله های پلی اتیلن...
ما را در سایت لوله های پلی اتیلن دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : pepipe بازدید : 161 تاريخ : سه شنبه 28 فروردين 1397 ساعت: 20:32